Сифон є невід'ємною частиною будь-якої раковини, без якої нормально користуватися умивальником або мийкою просто не вийде. Однак раковина від раковині різниться, тому для кожного типу умивальника або мийки необхідно підібрати один з наступних видів сифонів:

  1. Класичний сифон (U-подібний) – найпростіший вид сифона для раковини. Він являє собою U-подібну трубу, яка в результаті досить простого монтажу з'єднується з отвором каналізаційним в стіні і зливною пробкою раковини.
  2. Пляшковий сифон - це сифон з компактнішою формою, який встановлюється безпосередньо під раковиною. Він є такою ж U-подібною трубою, але з невеликим пляшковим роздільником між двома секціями труби. Цей тип сифона може бути більш естетичним, зручним та компактним, його також легко обслуговувати та чистити.
  3. Сифон зі штуцером для підключення техніки - це сифон, який має додаткову секцію для збирання води, яка може бути використана для підключення до інших пристроїв, таких як пральні або посудомийні машини.
  4. Гофрований (універсальний) сифон – це універсальний тип сифону, який може бути використаний для різних типів раковин, включаючи кутові раковини та раковини з отвором на бічній стінці. Він зазвичай має гнучку конструкцію, яка дозволяє йому підігнутися під різні форми раковин.
  5. Сифон із переливом – тип сифона для раковини, який має додатковий отвір для зливу води. Зазвичай такі сифони встановлюються на раковинах, які мають вбудований перелив. Перелив – це отвір на раковині, розташований вище за рівень зливу, який призначений для запобігання переповненню та проливанню води, якщо слив забитий або заткнутий.
  6. Напівавтоматичний сифон - цей вид сифона оснащений додатковим важелем або кнопкою, які дозволяють відкрити та закрити зливний отвір раковини або мийки під час миття рук, миття посуду або чищення зубів.

Процес монтажу сифона на раковину, за наявності навичок та необхідних інструментів, не є важким технічним завданням: необхідно зібрати сифон за інструкцією та з'єднати його зі зливом раковини та з каналізацією. Однак слід врахувати, що у ряді випадків процес установки може бути ускладнений обмеженим доступом до місця монтажу. Після завершення установки рекомендуємо набрати повну раковину води, а після відкриття зливу переконатися в герметичності з'єднань сифона з раковиною та відсутності протікання.

Якщо ви не бажаєте займатися монтажем самостійно - подавайте заявку на монтаж або заміну сифону в додатку Domer! Наші фахівці здійснять підбір необхідної моделі сифона та поінформують вас про вартість, а сантехнік доставить сифон та виконає роботи з його встановлення чи заміни.

Дмитро Пасічник
засновник групи компаній «Техпідтримка»

Замовляйте послугу у додатку Domer

Напишіть нам

0
0
0