Ключову роль у зовнішньому вигляді та функціональності душової кабіни, душової кімнати або душової ніші відіграє фурнітура душових дверей. У цій статті розглянемо основні види фурнітури для душових дверей, її особливості та правила догляду за нею:

Петлі для душових кабін

Петлі є основним компонентом, який прикріплює душові двері до стіни або душової кабіни. Вони забезпечують підтримку та стійкість дверей і дозволяють їй відкриватися та закриватися. На ринку комплектуючих для душових кабін доступні петлі з різних матеріалів, включаючи нержавіючу сталь, латунь і алюміній.

Ручки

Ручки забезпечують зручне захоплення і дозволяють легко відчиняти та закривати душові двері. Вони також виготовляються з різних матеріалів, щоб поєднуватися із загальним дизайном душової кабіни та ванної кімнати.

Тримачі (кріплення, затискачі) скла

Кріпильні елементи використовують для скріплення скляних панелей душової кабіни. Вони доступні у різних розмірах і, як і петлі, виготовляються з різних матеріалів: нержавіючої сталі, латуні та алюмінію.

Ущільнювачі та прокладки

Ущільнення та прокладки необхідні для запобігання витоку води з душової кабіни. Зазвичай вони виготовляються з гуми або силікону та встановлюються вздовж нижньої та бічних сторін душових дверей, а також у місця кріплення ручок та іншої фурнітури.

Ролики (коліщатка) для душових кабін

Ролики (коліщатка) використовуються для підтримки душових дверей і дозволяють їй плавно ковзати по напрямних. Залежно від моделі душової кабіни, вони виготовляються у різних розмірах та з різних матеріалів.

Ось кілька порад щодо догляду за фурнітурою душових дверей, які допоможуть вам зберегти естетичний вигляд, довговічність та функціональність душової кабіни:

  1. Регулярно робіть чистку: на фурнітурі душових дверей з часом може накопичуватися мильна піна, плями від висохлої води та бруд. Щоб запобігти цьому накопиченню, важливо регулярно проводити чистку, використовуючи засіб для чищення і м'яку тканину. Уникайте використання абразивних засобів для чищення, які можуть подряпати поверхню елементів фурнітури.
  2. Змащуйте частини, що рухаються: рухомі частини фурнітури душових дверей, такі як петлі і ролики (коліщатка), з часом можуть почати підклинювати, важко рухатися, і їх буде важко переміщати. Для запобігання цьому необхідно змащувати ці деталі мастилом на силіконовій основі. Це забезпечить плавність ходу та запобігає пошкодженню фурнітури. При значному зносі ролики (коліщатка) та петлі душових дверей необхідно замінити.
  3. Перевірте наявність витоків: у душовій кабіні можливі витоки через пошкоджені або зношені ущільнювачі та прокладки. Ущільнювачі та прокладки необхідно регулярно замінювати, щоб запобігти пошкодженню водою душової кабіни та прилеглих територій.
  4. Підтягуйте кріплення: з часом гвинти та болти фурнітури душових дверей можуть ослабнути через регулярне використання. Важливо регулярно перевіряти та підтягувати їх.
  5. Уникайте агресивних та їдких засобів для чищення: агресивні та їдкі засоби для чищення, наприклад, такі як аміак, можуть пошкодити поверхні фурнітури душових дверей.

Регулярний та своєчасний догляд за фурнітурою душової кабіни дозволить запобігти її пошкодженню та дозволить заощадити на ремонті та заміні.

Обслуговування або заміна фурнітури душової кабіни, при достатній простоті процесу, вимагає уваги до деталей, часу на підбір та купівлю матеріалів та наявності інструменту. Якщо вам необхідно поміняти ущільнювач у душовій кабіні, змастити або замінити коліщатка душових дверей, майстри компанії Domer підберуть і закуплять необхідні матеріали та виконають обслуговування, ремонт або заміну душової фурнітури у вас вдома.

Максім Олейко
маркетолог Domer

Замовляйте послугу у додатку Domer

Напишіть нам

0
0
0