Певно, кожен стикався з ситуацією, коли вдома потрібно виконати якісь роботи. І мова не про миття посуду чи прибирання, а про розв'язання якихось несправностей чи про дрібні ремонтні роботи. Їх перелік може бути значним: повісити картину чи прибити ніжку стільця, прочистити туалет чи підклеїти шпалери, підкрутити дверцята шафи чи зробити якість заміри. Й інколи може не бути жодного бажання чи можливості шукати майстрів. Чи проблема й зовсім мізерна та може бути вирішена за лічені хвилини.

Тому про всяк випадок радимо вам запастися мінімальним набором, який завжди буде у вас під рукою та, за допомогою якого, ви могли б вирішити більшість несправностей самотужки.

Що слід мати?

  1. Скотч. Так, саме він. Найкраще – два: двосторонній та звичайний. Щось відремонтувати ним не вийде, але, так само як пластир знадобиться до накладання швів, скотч тимчасово усуне проблему до повноцінного ремонту. Наприклад, приклеїти шматочок плінтуса до приходу майстра ним ви зможете точно.
  2. Вантуз. Якщо раніше вантуз був буденною річчю, то зараз для більшості він - дивний архаїзм. Та насправді, з його допомогою ви зможете екстрено прочистити дрібні засмічення в туалеті, ванній та на кухні.
  3. Супер клей. А краще й ПВА. Так, супер клей підійде для дрібних деталей, техніки чи тріщин, а ПВА - для робіт з папером чи шпалерами.
  4. Молоток. Звичайно, основний інструмент, який спадає на думку. Використати його можна в багатьох ситуаціях: від підвішування картини, прибиття чи виймання цвяхів до чищення горіхів. Радимо звернути увагу, в першу чергу, на ковані молотки з цвяхосмиком та зручною ручкою - такий і прослужить довше і наділений значно більшим функціоналом
  5. Багатофункціональний ніж. А також сегментний чи канцелярський ніж - тут хто як звик. Знадобиться для будь-яких робіт не лише з картоном чи папером, а й для шпалер чи тканини. Одним словом, якщо вам потрібен точний розріз - сегментний ніж вас виручить.
  6. Рулетка. Звичайно, без неї нікуди. Ідеальний варіант для дому - 10-ти метрова. При купівлі переконайтеся в її надійності: вимірювальне полотно має бути достатньо жорстким, позначки на ньому добре зчитуватися, а фіксатор - надійно закріплюватися та фіксуватися на потрібній довжині. Якою має бути довжина килима у спальні, який у вас розмір одягу після карантину – зарадить рулетка.
  7. Розвідний ключ. Чудова альтернатива гайковому, оскільки для побуту не потрібно купувати набір ключів різного розміру - одного надійного розвідного буде цілком достатньо, щоб відкрутити чи закрутити будь-яку гайку.
  8. Викрутка. Базовий інструмент для складання/розбирання різноманітних конструкцій. Якщо обирати викрутки для домогосподарства - достатньо двох (пласкої та хрестоподібної) чи однієї зі змінними наконечниками. Щоб підкрутити петлі шафи чи відкрутити кришку телевізора, в разі потреби, точно буде достатньо.
  9. Плоскогубці. Звичайно, краще придбати набір, в якому будуть як пасатижі, так і кусачки для перерізання дроту. Та й звичайні плоскогубці завжди зможуть стати в пригоді вдома навіть у побутових справах (сподіваюся, я не єдиний, хто відкривав плоскогубцями консервні банки та лагодив блискавку в куртках).
  10. Пару десятків різних саморізів, шурупів, цвяхів та дюбелів різного діаметру. Вони знадобляться і щоб стілець скрутити, і щоб вішак прибити - точно стануть у пригоді, якщо є бажання спробувати свої сили в ролі майстра.

Для кращої організації простору радимо зберігати увесь цей набір в спеціальних валізах/органайзерах, завдяки яким інструменти будуть компактно складені в одному місці. Чи просто в пластикових чи дерев’яних контейнерах, які можна придбати в більшості будівельних магазинів.

Напевно, все. Звичайно, до цього списку можна було б додати ще шурупокрут, ножівки, будівельний степлер, рівень, драбину - та це вже буде забагато. Для основних дрібних ремонтних робіт вистачить і цього - тим паче якщо технічних навичок ви не маєте.

А якщо проблему не вирішити скотчем та молотком - звертайтеся до Domer! Ми готові допомогти як в дрібних ремонтних роботах, так і в «доремонті», складанні меблів, встановленні техніки та інших справах.

Максім Олейко
маркетолог Domer

Замовляйте послугу у додатку Domer

Напишіть нам

0
0
0