Установка підвісного унітазу і інсталяційної системи має масу практичних і естетичних переваг, заради яких багато хто і робить вибір на їхню користь. Проте, навіть найякісніша сантехніка буває схильна до хоч і рідкісних, але від цього не менш неприємних поломок. У даній статті ми дамо кілька практичних порад, які допоможуть зробити експлуатацію інсталяційної системи комфортною і попередять виникнення несправностей.

На етапі покупки зверніть увагу на співвідношення ціни і якості системи, віддавши перевагу перевіреним виробникам. Справа в тому, що каркас дешевих інсталяційних систем, як правило, виготовляється з тонкого профілю, який, через деякий час, просто гнеться під вагою бачка з водою. Також уточніть питання наявності комплектуючих, а при можливості – придбайте ремкомплект відразу.

Під час установки попросіть майстра облаштувати ревізійний відсік, через який можна буде зручно отримати доступ до труб і бачка, замінити фільтри грубої очистки води і, у випадку виникнення поломки, провести огляд і виконати демонтаж.

Що стосується можливих поломок і несправностей, то в більшості випадків, вони пов’язані з виходом з ладу елементів механізму бачка. Розглянемо основні:

  • повільний набір води в бачок може бути пов’язаний із забитим сітчастим фільтром на вході в бачок або із порушеним регулюванням вхідного клапану і поплавку;
  • продовження набору води в бак після його наповнення, частіше за все, відбувається через те, що засмітився випускний клапан. Послабивши його кріплення, Вы зможете вилучити прокладку, яку необхідно промити разом із кришкою клапану і встановити його на місце;
  • якщо перестала працювати кнопка зливу, то, скоріш за все, це говорить про несправність в зливній арматурі. Кращим варіантом в даному випадку стане покупка оригінального зливного механізму і його установка замість зламаного;
  • підтікаюча тонким струменем в чашу унітазу вода – ознака або того, що гумова прокладка зливного отвору деформована (її можна замінити окремо), або це свідчить про вихід з ладу випускного клапану, механізм якого доведеться міняти повністю;
  • досить частою поломкою, хоча і не пов’язаною з водопроводом і каналізацією, є несправність мікроліфту кришки унітазу – після примусового закриття вона може перестати плавно опускатися. Механізм можна спробувати підтягнути, але якщо це не допоможе - доведеться його міняти.

Якість води в нашому регіоні з часом може привести до виходу з ладу механізмів навіть самих якісних інсталяційних систем, тому рекомендуємо проводити ремонт при появі перших ознак несправностей, про які ми розповідали вище. Якщо не впораєтеся самі – викликайте Domer, наш спеціаліст оперативно усуне несправність будь-якої складності і проведе ревізію інсталяційної системи.

Олександр Комаров
директор ТОВ «Домер-Сервіс»

Замовляйте послугу у додатку Domer

Напишіть нам

0
0
0