Витяжка - така ж важлива частина кухні, як і плита чи холодильник. Та багато хто нехтує її роллю в помешканні. А дарма.

Витяжка потрібна для затримки та усунення запахів при приготуванні їжі, не дозволяє їх розповсюдженню по помешканню, а тому просто обов’язкова до встановлення, якщо Ви готуєте їжу вдома.

Витяжки поділяються на такі види:

  1. Вбудовані витяжки - компактні, легко монтуються у навісні гарнітури чи шафки. Підходять для невеликих за площею кухонь.
  2. Телескопічні витяжки - різновид невеликих за розміром вбудованих витяжок. Телескопічний елемент такої витяжки дозволяє увібрати більший, у порівнянні зі звичайною вбудованою витяжкою, об’єм повітря.
  3. Острівні витяжки - один з типів витяжок, які, зазвичай, використовують в закладах харчування, але також адаптують і під квартиру. Найліпше витяжки такого типу підійдуть для великого за площею приміщення чи такого планування, яке дозволяє розмістити плиту чи варильну поверхню по центру приміщення.
  4. Купольні витяжки - дозволяють захопити більшу кількість випарів у порівнянні з класичними витяжками.
  5. Вертикальні витяжки - потужні фільтраційні пристрої на сенсорному управлінні. Відрізняються низьким рівнем шуму та повною автоматизацією роботи.
  6. Т-подібні витяжки - один із найпоширеніших типів кухонних витяжок на сьогодні. Нагадує перевернуту букву «Т» - звідки й назва. Можуть розміщуватися як на великих, так і на малих за площею кухнях.

Щодо монтажу витяжок. Тут слід дотримуватися декількох правил:

  1. Перш за все, необхідно встановлювати витяжки на правильній висоті. Відстань від витяжки до гасової плити має бути щонайменш 75-85 см, до електричної - 65-75 см. Це забезпечить стабільну та правильну роботу пристрою.
  2. Витяжка має бути виведена у вентиляційний канал. До того ж вентиляційна решітка для циркуляції повітря на кухні все одно має залишатися, дозволяючи повітрю рухатися приміщенням.
  3. Мінімум переходів та викривлень. Повороти, переходи та нерівності в витяжній трубі спричинять значну кількість шуму та погіршать продуктивність витяжки.
  4. Обирайте витяжку відповідної потужності. В багатьох багатоквартирних будинках потужності вентиляційної системи не дозволяють під’єднати витяжки продуктивністю більше ніж 300 м3/год. Окрім цього, апарату з продуктивністю у 200-300 м3/год цілком достатньо для видалення неприємних запахів з середнього за розміром приміщення.
  5. Правильне підключення витяжки. Багато хто забуває виводити окрему розетку на стіну над чи під витяжкою або підключати її напряму до електромережі, через що доводиться мучитися з подовжувачами чи ламати голову, як забезпечити роботу пристрою. Витяжка - не вентилятор чи портативний кондиціонер. Вона встановлюється на постійній основі, про що слід пам’ятати, плануючи місця розташування електричних точок.

Обслуговування витяжки.

Для нормальної безперебійної роботи витяжки потрібно слідкувати й за її вчасним обслуговуванням. Перш за все, це стосується миття та очищення витяжок.

Для очищення пофарбованих витяжок найкраще використовувати вологу тканину, змочену в теплій воді з мийним засобом. Для зовнішнього очищення мідних чи латунних поверхонь найкраще використовувати спеціальні засоби та губки, що не здатні подряпати поверхню пристрою.

Найскладнішим завданням, звісно, є очищення фільтраційної решітки витяжки. Для її очищення не слід використовувати засоби на основі хлору чи такі, що не підходять для очищення фільтра, що, зазвичай, вироблений з алюмінію. Дуже забруднені фільтри перед миттям слід попередньо розмістити у теплій воді для відкисання жиру та інших забруднень. Після зняття та миття фільтраційної решітки промийте й інші, доступні елементи витяжки.

Миття витяжки при регулярному використанні слід проводити раз на 1-2 місяці, щоб надалі це не ускладнювало процес і займало менше часу.

Ці прості правила допоможуть Вам не лише обрати свій варіант витяжки для кухні, але й підтримувати її чистоту та працездатність. А в разі необхідності встановлення витяжки чекаємо на Ваші завдання!

Максим Олейко
маркетолог Domer
0
0
0